Tags

, , , , ,

Min mand og jeg har taget en beslutning om at få tappet stamceller fra navlesnoren når vores datter kommer til verden. Danmark har i modsætning til lande som fx Tyskland, England, Frankrig, Spanien og USA endnu ikke en national stamcellebank med navlesnorsblod. Derfor informerer jordemødre og praktiserende læger kun sjældent gravide om muligheden for opbevaring af navlesnorsstamceller. Der er ikke længere tvivl om, at stamceller i fremtiden vil kunne bruges til behandling af langt flere end de 79 sygdomme, som alene stamceller fra navlesnor og knoglemarv anvendes til i dag. Frem til slutningen af 2010 er der foretaget flere end 21.000 navlesnorsstamcelle-transplantationer på både børn. De fleste af disse transplantationer er blevet brugt til behandling af leukæmi. Ifølge forskerne ligger det fremtidige potentiale i brugen af navlesnorsstamceller– dog især inden for det regenerative behandlingsområde, som fx behandling af hjerte-kar sygdomme og diabetes type 1 (sukkersyge)

Jeg synes med min familie historie at det gir mig en sikkerhed og jeg ønsker ikke at stå og tænke hvorfor gjorde jeg det ikke for tænk nu hvis det ku ha reddet liv. Så vi har valgt at gøre det og better safe than sorry – der er ingen garantier men gør vi det ikke så har vi slet ikke mulighed for at hjælpe selv.

Man kan læse mere HER